羅志祥國際後援會 
» 遊客:  註冊 | 登錄 | 會員 | 幫助 | 繁體中文

RSS 訂閱當前論壇  

上一主題 下一主題
 40  1/2  1  2  > 

標題: [香港雜誌] [第97期 FACE] 台 灣 電 車 殺 手   咪 咪 私 有 戰 (提SHOW)  

jessiesuet
組 長

UID 106035
精華 0
積分 16631
帖子 5248
閱讀權限 50
註冊 2008-12-31
來自 **~HKSFC=P3123~**
[第97期 FACE] 台 灣 電 車 殺 手   咪 咪 私 有 戰 (提SHOW)

[第97期 FACE] 台 灣 電 車 殺 手   咪 咪 私 有 戰 (提SHOW)

電 車 男 做 嘢 一 向 目 標 明 確 , 港 女 黎 3 萬 ( 黎 潔 瑩 ) 講 錯 嘢 得 罪 電 車 仔 即 時 被 人 圍 剿 。
不 過 咪 以 為 宅 男 淨 係 識 破 壞 , 原 來 捧 女 亦 一 樣 有 計 , 18 歲 台 女 郭 書 瑤 ( 瑤 瑤 ) 最 近 成 為 台 灣 電 車 女 神 , 樣 冇 Baby 、 Janice Man 咁 正 , 但 勝 在 身 材 勁 爆 又 夠 chok , 瞬 間 化 身 宅 男 殺 手 。 就 連 台 灣 綜 藝 紅 人 小 S 、 小 豬 、 蔡 康 永 都 爭 住 搵 佢 上 節 目 。 港 仔 梗 係 唔 走 寶 , 本 地 宅 男 連 環 上 載 瑤 瑤 索 相 , 好 嘢 齊 齊 欣 賞 , 今 年 書 展 瑤 瑤 更 會 殺 到 香 港 出 寫 真 , 香 港 女 神 大 件 事 !

Online game girl 瑤 瑤
個 名 有 個 瑤 字 都 大 咪 , 瑤 瑤 擁 有 33F , 魔 鬼 身 材 , 搞 到 有 fans 過 分 熱 情 做 傻 事 , 瑤 瑤 說 : 「 試 過 有 男 粉 絲 去 我 學 校 要 求 做 我 免 費 保 鑣 , 開 始 都 有 點 怕 , 但 後 來 知 道 他 沒 有 惡 意 。 所 以 便 婉 拒 了 他 , 這 樣 主 動 都 是 第 一 次 吧 ! 」 點 只 做 保 鑣 , 做 奴 隸 都 制 啦 , 主 人 !

18 歲 嘅 郭 書 瑤 ( 瑤 瑤 ) , 本 來 又 係 典 型 台 灣 「 可 愛 教 主 」 式 少 女 , 間 中 幫 龍 友 影 吓 相 嘅 奀 模 , 不 過 佢 喺 台 灣 因 為 幫 遊 戲 《 殺 Online 》 拍 廣 告 , 在 廣 告 中 佢 盡 情 發 揮 33F 上 圍 本 色 , 坐 住 架 跑 馬 機 係 咁 搖 , 成 班 電 車 仔 即 時 發 晒 光 。 化 身 台 灣 宅 男 殺 手 , 難 得 瑤 瑤 唔 怕 醜 話 : 「 可 能 我 的 臉 長 得 像 小 孩 , 但 身 材 又 很 火 辣 吧 ! 哈 哈 ! 」 佢 又 識 喺 自 家 blog 扮 苦 家 女 , 自 稱 爸 爸 過 身 , 全 家 等 佢 養 , 又 話 自 己 月 入 唔 夠 港 幣 7,000 , 鬼 咁 可 憐 , 電 車 仔 梗 係 想 照 顧 佢 。

狂 出 鏡
瑤 瑤 紅 爆 , 台 灣 中 視 就 醒 嘞 , 晨 早 搵 咗 佢 做 電 玩 節 目 《 數 位 遊 戲 王 》 主 持 , 瞓 喺 到 揦 住 部 NDS 篤 篤 吓 介 紹 遊 戲 , 之 後 連 台 灣 一 哥 主 持 蔡 康 永 都 要 搵 佢 做 拍 檔 , 小 S 、 小 豬 齊 齊 搵 佢 做 嘉 賓 , 仲 有 傳 八 大 電 視 台 想 簽 斷 佢 獨 食 , 不 過 瑤 瑤 經 理 人 說 : 「 去 別 的 節 目 只 要 他 們 同 意 就 可 以 了 , 大 家 放 心 吧 ! 」 由 電 車 界 紅 到 上 大 枱 , 最 攞 命 係 瑤 瑤 7 月 書 展 會 殺 到 香 港 , 瑤 瑤 說 : 「 我 計 劃 在 今 年 推 出 寫 真 集 , 書 展 應 會 來 港 宣 傳 同 大 家 男 粉 絲 見 面 啦 。 」
33F 台 灣 巨 咪 殺 到 , 趙 碩 之 真 係 要 嗱 嗱 聲 執 靚 副 偈 , 唔 係 主 場 都 俾 人 搶 晒 風 頭 就 冇 面 呀 !

咪 神 三 級 跳
瑤 瑤 由 奀 模 變 綜 藝 節 目 搶 手 貨 , 加 上 節 目 中 成 日 吊 帶 低 胸 鬼 咁 性 感 , 又 識 傻 更 更 扮 可 憐 , 畫 面 夠 悅 目 又 易 搞 話 題 , 難 怪 咁 多 人 爭 住 搵 佢 。

09 年 3 月 上 大 枱
瑤 瑤 愈 做 愈 有 , 連 台 灣 綜 藝 大 哥 蔡 康 永 主 持 嘅 八 大 電 視 台 新 節 目 《 但 是 又 何 奈 》 亦 邀 請 佢 做 主 持 , game girl 正 式 上 到 大 枱 。 蔡 康 永 說 : 「 瑤 瑤 是 我 推 薦 的 , 她 的 表 現 很 不 錯 。 」

個 個 主 持 爭 住 要 搵 瑤 瑤 搶 收 視 , 除 咗 小 S ( 徐 熙 娣 ) 要 請 佢 做 《 康 熙 來 了 》 嘉 賓 外 , 連 舞 王 小 豬 ( 羅 志 祥 ) 主 持 的 《 娛 樂 百 分 百 》 都 要 搵 佢 撐 場 。
2009-4-1 10:29 AM#1
查看資料  Blog  發短消息  頂部

wong
組 長

UID 845
精華 0
積分 26565
帖子 6078
閱讀權限 50
註冊 2006-3-23
來自 香港
神經病,節目要請甚麼人上是製作單位喬的,跟主持人有甚麼關係!

"撐場" = 充撐場面,吼 ~~~~~~~~~~~~

拜託,不是娛百需要她,而是她們需要娛百去宣傳吧,白的說成黑,我暈!>_<
不過對這女孩沒甚麼特別感覺,爆紅是需要代價,現在媒體真的可怕,小妹妹小心點囉!

2009-4-1 10:32 AM#2

kinkipig
秘 書

UID 89005
精華 0
積分 8409
帖子 3545
閱讀權限 40
註冊 2008-7-24
來自 HongKong SFC♥
什麼東西啊???
不是羅祥找她來的好不好?!?!?!?!?!?!!?

你在那個最絢爛的舞臺,光華交匯,歌舞昇平,絕世華麗;而我在最普通的街頭,行色匆匆,人頭湧動~♥
2009-4-1 10:38 AM#3

vivayy
組 長

UID 78696
精華 0
積分 27341
帖子 9109
閱讀權限 50
註冊 2008-3-22
來自 香港
FACE這本雜誌
不看也罷~

謝謝你都有記住  感心~
2009-4-1 10:39 AM#4

jessiesuet
組 長

UID 106035
精華 0
積分 16631
帖子 5248
閱讀權限 50
註冊 2008-12-31
來自 **~HKSFC=P3123~**
唉....其實我也不太想post這段的....
對瑤瑤跟羅先生都不公平的一篇報道..
都是那一句,大家看看就好~
不用放在心上~!
真相是甚麼大家都知道!
2009-4-1 11:06 AM#5

littlebabywing
員 工

UID 101066
精華 0
積分 492
帖子 199
閱讀權限 20
註冊 2008-11-3
來自 紐約
超無聊的報道,
" 搵 佢 撐 場 ",不用吧,....
2009-4-1 11:53 AM#6
查看資料  發短消息  頂部

小琉球
助 手

UID 80223
精華 0
積分 5189
帖子 1955
閱讀權限 30
註冊 2008-4-13
來自 【雅微*】彰化.台北
最近瑤瑤都跟祥扯上關西

希望以後不要常出現

2009-4-1 03:13 PM#7
查看資料  訪問主頁  Blog  發短消息  Yahoo!  頂部

purpleswing
組 長

UID 78383
精華 1
積分 12763
帖子 3407
閱讀權限 50
註冊 2008-3-17
來自 HK SFC x2
算了啦
香港 8 卦雜誌的水平就是每況愈下

謝謝你每次都提醒我... 囧~
2009-4-1 03:58 PM#8

kaleido
秘 書

UID 45445
精華 0
積分 9097
帖子 3939
閱讀權限 40
註冊 2007-4-11
來自 香港SFC
奇怪..
又不是羅祥找她來的好不好~
2009-4-1 04:20 PM#9

showkatrina
助 手

UID 68749
精華 0
積分 3303
帖子 1037
閱讀權限 30
註冊 2007-12-27
來自 SFC + OHP@HK
哈哈.....她只有"殺很大........" 好不好!!!

2009-4-1 04:35 PM#10

影.shadow
組 長

UID 78864
精華 0
積分 15295
帖子 6916
閱讀權限 50
註冊 2008-3-24
來自 香港的北區~~~
造是什麼跟什麼呢???
不要講到沒有她是不行的唷!!

永遠支持亞洲舞王...羅小豬...

2009-4-1 05:07 PM#11

葡萄柚
秘 書

UID 23063
精華 0
積分 6877
帖子 2708
閱讀權限 40
註冊 2006-11-29
好瞎的報導喔!這篇報導不知是哪個瞎的人寫的!一定是男記者吧
她光靠一句"殺很大"是能紅多久阿
娛百一堆人搶著上咧!根本不必靠她來撐場面阿!而且大部份的人看娛百只是為了看小豬而以吧!

2009-4-1 05:11 PM#12

s8510111996
組 長

UID 108066
精華 0
積分 17128
帖子 5214
閱讀權限 50
註冊 2009-1-16
來自 *桃園 -- 萱萱*
真的真的
最近遙遙的新聞裡面
都有羅志祥啦

又不是羅志祥找他來的!!
!!!

♥還記得嗎?
2009-4-1 05:21 PM#13

愛豬銣命^
秘 書

UID 63269
精華 0
積分 7601
帖子 2918
閱讀權限 40
註冊 2007-11-1
來自 香港SFC`Z6192;Queennie(:
是電視臺或主辦單位想找他們錄節目啦ok
這個狗仔是專門拿出他們的名字來宣傳你的這段新聞吧!白目一個.
2009-4-1 05:52 PM#14
查看資料  訪問主頁  Blog  發短消息  頂部

abc同學`
秘 書

UID 104656
精華 0
積分 6199
帖子 2704
閱讀權限 40
註冊 2008-12-18
來自 hong kong.`
今 年 書 展 瑤 瑤 更 會 殺 到 香 港 出 寫 真 ....
太誇張了吧 -_- 我應該不會去.
娛百跟但是又何奈都是八大的節目.
順理成章是要找他們來宣傳吧.
有必要說成 '爭'嗎. ??!
2009-4-1 05:52 PM#15

mylove520show
秘 書

UID 95688
精華 0
積分 10172
帖子 4146
閱讀權限 40
註冊 2008-9-2
來自 [ 北京 ] ,- BUT爱TW
哎。

真是无奈了啊。

当没看见咯。!

我ㄉ世界 有你就好  —「羅志祥 」
王伊寧 永遠為你撐腰
2009-4-1 06:32 PM#16
查看資料  Blog  發短消息  QQ  Yahoo!  頂部

tracytsang
秘 書

UID 13717
精華 0
積分 8493
帖子 3361
閱讀權限 40
註冊 2006-8-14
真的是無奈的新聞....
2009-4-1 06:34 PM#17

艾可.琉璃
秘 書

UID 106804
精華 0
積分 7563
帖子 3497
閱讀權限 40
註冊 2009-1-6
來自 香港
娛百沒她當嘉賓,收視也會長紅了∼

2009-4-1 07:29 PM#18
查看資料  訪問主頁  Blog  發短消息  頂部

Stage娃娃0730
助 手

UID 56465
精華 0
積分 5888
帖子 2766
閱讀權限 30
註冊 2007-7-26
來自 SHOW的王国
瞎透了好不好,通告又不是寶貝發的,而且娛百需要靠她來
賺收視率嗎?也太往自己臉上個貼金了∼∼

2009-4-1 07:32 PM#19

SD
秘 書

UID 108782
精華 0
積分 7910
帖子 3022
閱讀權限 40
註冊 2009-1-23
來自 新北★P0533
又不是羅祥找她的!!!
而且也不需要她來撐場 好嗎=   =

2009-4-1 08:23 PM#20
查看資料  訪問主頁  Blog  發短消息  Yahoo!  頂部

loveshowstage
助 手

UID 88147
精華 0
積分 3275
帖子 1416
閱讀權限 30
註冊 2008-7-18
來自 台中
噢噢....
報神麼押?!
不懂=  =

邱如嬋♥羅志祥
2009-4-1 09:13 PM#21

pig616849377
員 工

UID 110133
精華 0
積分 1758
帖子 794
閱讀權限 20
註冊 2009-2-3
來自 广东
乱讲一通的报道
个人不是很喜欢那个瑶瑶
很假

2009-4-1 11:08 PM#22
查看資料  發短消息  QQ  頂部

y0bk
秘 書

UID 104300
精華 0
積分 6812
帖子 2516
閱讀權限 40
註冊 2008-12-14
來自 Hk

屁!

甚麼鬼阿.白目的記者 .!
2009-4-1 11:17 PM#23

江江~~loveshow
秘 書

UID 47946
精華 0
積分 8675
帖子 2868
閱讀權限 40
註冊 2007-5-6
來自 台中
應該是倒貼羅祥吧!!
哈哈
想跟羅祥拍戲...據報導寫出也是她想的

怎麼會是因為她收視好....就找她阿!!
還不就是宣傳而已
><

跟你在一起是幸福的!!
2009-4-2 01:01 AM#24

show^love^
組 長

UID 84564
精華 0
積分 16152
帖子 5576
閱讀權限 50
註冊 2008-6-19
來自 蕙茹學會自己幸福
呼呼··

做作也炒作··
   什麽事都要和我們帥哥沾上邊··
     整個無語···

請用力抓住彌足珍貴的幸福.
不說話,不解釋.
神馬都是浮雲..
2009-4-2 01:05 AM#25
查看資料  訪問主頁  Blog  發短消息  QQ  Yahoo!  頂部

yyaz
員 工

UID 49984
精華 0
積分 310
帖子 120
閱讀權限 20
註冊 2007-5-27
來自 廣東廣州
拜托...

HK的記者是被這個妞迷住了嗎xd..

我是男生對她沒什麽感覺啊...

怎么寫出這么沒文化水平的東西!!
2009-4-2 02:48 AM#26
查看資料  發短消息  頂部

rita2220
秘 書

UID 100043
精華 0
積分 7777
帖子 3678
閱讀權限 40
註冊 2008-10-21
來自 香港
這個瑤瑤還未夠料來撐場
都不是為了 但是又何奈 吧
小豬人紅 什麼都拉到他的名字來
離譜

你把所有不可能都變成可能
當你的粉絲 , 我很驕傲
2009-4-2 03:42 AM#27

moon2ken
秘 書

UID 1333
精華 0
積分 6391
帖子 1760
閱讀權限 40
註冊 2006-3-24
來自 香噴噴的港
看到她真的很無奈, 常嘟嘴裝可愛, 小姐, 你有完沒完耶 !?!??!
2009-4-2 06:17 AM#28

~琪琪~
助 手

UID 77098
精華 0
積分 5547
帖子 2236
閱讀權限 30
註冊 2008-3-1
來自 台中S.F.C-王安琪
連這也要扯到羅祥
並不是羅祥需要他好嗎?

只愛羅志祥
2009-4-2 07:19 AM#29

s扔扔
秘 書

UID 108255
精華 0
積分 7669
帖子 2770
閱讀權限 40
註冊 2009-1-18
來自 UK
其實不太喜歡某些香港雜誌。

真的好多名符其實的<八卦雜誌>。。。  

><

不過這篇還好。沒什麽。 ><

懂我最寶貝你了
愛你已成習慣 所以習慣就好 習慣就好
I AM Agnes
2009-4-2 07:52 AM#30
 40  1/2  1  2  > 

可打印版本 | 推薦給朋友 | 訂閱主題 | 收藏主題  

本论坛支付平台由支付宝提供
携手打造安全诚信的交易社区   Powered by Discuz! 4.1.0  © 2001-2006 Comsenz Inc.
Processed in 0.058464 second(s), 9 queries

所有時間為 GMT+8, 現在時間是 2024-4-25 05:19 PM 清除 Cookies - 聯繫我們 - 羅志祥國際後援會 SHOW International Fansclub - Archiver