羅志祥國際後援會 
» 遊客:  註冊 | 登錄 | 會員 | 幫助 | 繁體中文

RSS 訂閱當前論壇  

上一主題 下一主題

標題: 【2014/08/28 香港蘋果日報】【凌晨爆大鑊】欽點12強寸嘴Barbie有份星爺踢崔BIG瓜出局  

sophiayi
科 長

UID 124575
精華 0
積分 34969
帖子 8031
閱讀權限 70
註冊 2009-7-19
來自 Hong Kong
【2014/08/28 香港蘋果日報】【凌晨爆大鑊】欽點12強寸嘴Barbie有份星爺踢崔BIG瓜出局

http://hk.apple.nextmedia.com/en ... 827/52839985?top=4h

周星馳籌拍的科幻電影《美人魚》高調在中港台進行選拔,各地女星個個爭崩頭恨做星女郎,12強結果要待明天才於網上正式公佈。但本報昨日收到可靠消息,行蹤低調的星爺有份親自揀女,香港五位代表中,只有「崔Big瓜」之稱的崔碧珈被踢出局。

崔Big瓜雖然擁有36E的巨乳身材,但截至昨日下午6時半為止僅得八百餘票,而其他港女星分別有五至八萬多票,最高分為許雅婷(Kabby)、另外蔚雨芯(Rainky)、松崗李那,還有上載騎呢rap片的寸嘴Barbie夏尉喻都成功入選,崔Big瓜昨在電話中表示未有失望,她說:「未收到正式通知(落選),冇特別理個數字,有得入圍43強已經好開心,見識好多嘢。」

據悉最後入圍的12位美人魚候選人將於下月9日到深圳參與為期五天的特訓,據知他們由朝早8時至晚上8時,輪流練習游水、閉氣和體能訓練。為選拔擔任評審的錢國偉只承認有游水練習,他接受本報電話訪問說:「冇可能咁多個鐘啦,又唔係當兵;但做美人魚一定要熟水性,所以適量訓練係對佢哋好。」

得票最高的許雅婷說:「唔怕辛苦,未驚過,平時喺屋企都好似軍訓式生活,我游晒四式都冇問題。」另一有傳將入圍的Rainky興奮地說:「我之前自彈自唱嘅《來自星星的你》主題曲畀星爺睇,我相信機會係留畀有準備嘅人。」寸嘴Barbie則「臨急抱佛腳」學游水,她說:「希望唔會好似條片咁變咗浮屍,起碼學識呼吸先,幾辛苦訓練都唔怕,大家都話我肥,咪當減肥囉。」據悉星爺會在9月尾的最後4強賽事才現身,屆時男主角小豬羅志祥亦會擔任評判。

●只用行動來保護玻璃心 - 羅志祥
●偶的微博
http://www.weibo.com/u/1737351410
●偶的Instagram
http://instagram.com/sophiayi
2014-8-28 10:16 AM#1
查看資料  訪問主頁  Blog  發短消息  頂部

yolanda1217
科 長

UID 3062
精華 0
積分 71093
帖子 30397
閱讀權限 70
註冊 2006-4-5
來自 Taipei
哇! 美人魚開拍好盛大 光選女主角就已沸沸揚揚 好期待是誰會跟咱家少爺 一起合演呢  

[img][/img]How do I live without U~~~
2014-8-28 12:53 PM#2
查看資料  Blog  發短消息  頂部

elessarcid
助 手

UID 87172
精華 0
積分 4561
帖子 1925
閱讀權限 30
註冊 2008-7-12
來自 香港
笑,希望屆時他真的會出現
跟星爺合作,絕對是打響電影業頭砲的一大步呀

2014-8-28 11:57 PM#3
查看資料  Blog  發短消息  頂部

可打印版本 | 推薦給朋友 | 訂閱主題 | 收藏主題  

本论坛支付平台由支付宝提供
携手打造安全诚信的交易社区   Powered by Discuz! 4.1.0  © 2001-2006 Comsenz Inc.
Processed in 0.005800 second(s), 7 queries

所有時間為 GMT+8, 現在時間是 2024-3-29 10:10 PM 清除 Cookies - 聯繫我們 - 羅志祥國際後援會 SHOW International Fansclub - Archiver